Sminkning till Vardags

Hej härliga Söndag! Jag får ofta frågan vad jag använder för produkter till min bas i sminkningen, så jag tänkte nu dela med mig om hur just jag gör. Jag är absolut inget proffs när det kommer till smink. Jag tycker dock att det är väldigt kul, men använder mig väldigt sparsamt av det då jag har en riktig problem-hy. Just i dagsläget ser huden extremt bra ut jämfört med vad den gjorde för drygt ett år sedan... och jag har bara Exuviance att tacka för det. Har i princip alla produkter man kan ha från dem. Innan jag testade Exuviance hade jag testat huuuur många olika märken som helst, både budget och "lyx" men inget tycktes fungera. Har även i omgångar tagit antibiotika för hyn, pga. hudsjukdomen Perioral dermatit.

Men tillbaka till sminkningen. Jag har fått testa mig fram även här, vad som funkar och ej. Här nedan ser ni en liten tutorial om vad som funkar för mig. Detta är alltså min vardagssminkning.


Här har jag precis vaknat och tvättat ansiktet med bara ljummet vatten för att sedan smörja in med Exuviance Sheer Refining Fluid, med SPF 35. Mycket viktigt med hög spf för mig.


Jag har en slags hat-kärlek till foundation, det kan liksom gå så fel. Ser bara pannkaka framför mig, och sen har jag inte riktigt vågat testa mig fram i rädsla för utslagen. Men för ca ett år sedan när huden började bli bättre bestämde jag jag mig för att testa och nu är jag fast. Armani gör fantastiska foundations, de är tunna och lätta i konsistensen så det känns bara som att smörja in med en hudkräm typ, inget inget som täpper till porerna. Jag använder Luminös Silk Foundation, nr 2, från Armani. Som ni ser är jag extremt ljus i hyn och lite fräknig. På somrarna har jag aldrig foundation då det sker en explosion av fräknar och dem vill jag inte dölja. :)


Concealer är en fantastik uppfinning! Jag som har så ljus hy att den nästan blir transparent älskar att täcka partiet under ögonen. Och när en finne eller två dyker upp täcks dessa gärna också. Jag gillar concealers som är något tjockare i konsistensen, så att de verkligen gör sitt jobb. Den jag har just nu (Clinique) är jag dock inte så nöjd med, den är tjock men den lägger sig liksom i "skårorna" under ögonen likt små korvar. Älskar Estee Lauder´s concealer!


Efter att jag lagt foundation och concealer tar jag alltid en champagnerosa ögonskugga över hela ögat upp till ögonbrynen. Just nu använder jag mig av en från & Other Stories, den längst ner i vänstra hörnet.Använder en foundationborste för ögonskuggan, den är fantastisk! Sen fyller jag i brynen lite där det är något glesare med hår, använder den klassiska från H&M. Sen beroende på humör tar jag lite rouge från Benefit, Tropical Coral. Och avslutar ALLTID med Elizabeth Arden 8 Hour Cream på läpparna!


Done! Så här ser jag alltså ut till vardags. Sminkar alltid av mig så fort jag kommer hem från jobbet dock. Finns inget bättre! Ska göra ett liknade inlägg med vilka krämer, serum och rengöring jag använder! :)


Gillar

Kommentarer

Lovisavidegren
Lovisavidegren,
Så fin du är, även utan smink!!
kika gärna in på min blogg 😊