HOME SWEET HOME

Åhhhh vad det var skönt att komma hem igår eftermiddag. Vi har varit på resande fot i nästan en månad, bara varit hemma två gånger och mellanlandat för att packa om under den tiden. Igår när vi gick och la oss tittade Jospeh och jag på varandra och ba "äntligen hemma", vi har längtat så efter våran stora, underbart sköna säng. Tror både jag och Joseph längtat tillbaka till vardagen och rutiner den sista delen av ledigheten. Allt med Billies rutiner blir så rubbat när vi är ute och reser, och Billie har ju sovit rekord-dåligt denna månad så kanske är allt flängde anledningen? Det var så mysigt att se hur Billie direkt kröp in i sitt rum och började rota bland sina leksaker, verkligen sekunden vi kom in, tycker det var så fint. Alla hennes gamla leksaker har nog fått som ett nytt liv nu när hon varit borta från de så länge, perfekt ju! Och det bästa av allt, hon sov BRA inatt! Faktiskt jättebra för att vara Billie, vaknade ca fyra gånger och då behövde vi bara stoppa i nappen och så somna hon om. Det är stort! Också skönt att bara få vara ensam med lilla familjen, vi har varit bland folk under hela denna tiden. Ja det spelar ingen roll att det är släkt som vi känner oss bekväma och avslappnade med, efter ett tag behöver man få vara lite själv i sitt egna space också. Ja, jag tro hela familjen tyckte det var underbart att få komma hem! Borta bra men hemma bäst! <3


Jospeh jobbar idag, fastän det är röd dag , jag vet , men han behövde det och jag hade inga problem med att börja mitt "jobb" en dag tidigare. Just nu är mitt mission att sätta de nya rutinerna för Billie. Hon har gått från att sova tre gånger på dagen till att nu sova typ en och en halv. Behöver sätta tider för dessa naps och även få in bra tiden för mellis och lunch. Hon somnade för en halvtimme sen nu och beroende på när hon vaknar så kanske det bara blir en nap idag... åh spännadeeee! haha Jag tycker det är himla svårt det här med att skapa rutiner och ändra rutiner. Men Billie verkar vara en unge som behöver exceptionellt lite sömn för att vara pigg å glad så en nap kanske räcker på dagen, vill ju liksom att hon ska börja sova på nätterna istället. Vi får se. Hur ser era barns mat och sovschema ut? Billie är snart ett år.

Nu ska jag läsa vidare i min Plant Society bok, behöver uppdatera plantorna hemma och anpassa de efter läge och ljus, just nu har många växter dött/nära döden haha pga för mycket/för lite ljus. Jag lär mig! <3


Xx

Ems  • Personal

Gillar

Kommentarer

Mimmie
Mimmie,
Min son blir i dagarna 11 månader och det är först nu vi har behövt tänka mer på hur sömnen under dagen ser ut. Han sover generellt bra på natten, mest stoppa-in-nappen-uppvak och får ihop 11-12h.
Sen är det 2 naps under dagen och nu går der inte att ha sista vilan efter 14.30 för då blir läggningen för natten alldeles för sen.
tycker också det är svårt att ändra rutiner och hur hård ska man vara med dem? Så mysigt när de sover ju och skär i hjärtat att behöva väcka upp från vila. Trots att det kommer gynna läggningen senare.
Kanske så det är att vara mamma, allt som inte får dem att le och skratta känns tufft!?

Btw, vet många runt 1 som bara sover 1 gång om dagen! så om det gynnar nattsömnen så go for it! En sak jag lärt mig är att bebisar lär sig nya rutiner fort, på bara 2-3 dagar!

lycka till!
moahakansdotter
moahakansdotter,
Leo 1 år

Mat:
7:00 gröt
10:30 mellanmål
12:00 lunch
15:30 mellanmål
17:00 middag/gröt
19:00 välling

Sömn:
Sover hela nätter. Och två gånger per dag - vid 9:00 och vid 14:00 och runt 1-1,5 timme. Här runt ställde vi dock om klockan så då började han sova längre på morgonen vilket gjorde att det sköttes lite automatiskt att gå från 2 till 1 sovnap och då efter lunch.
nouw.com/moahakansdotter
IP: 82.99.3.229