Gravid vecka för vecka, Vecka 20

Ja, bättre sent än aldrig, eller var är det man säger? Tänker att jag ska börja med vecko-uppdateringar angående livet som växer i mig - Lille Queen B! För er som missat så har vi bestämt namn och det börjar på B, därav det otroligt passande smeknamnet Queen B. Och hon kommer inte att heta Beyonce haha, vi är väl några av de få människorna på jorden som inte diggar hennes musik. Men hon har en röst som en gudinna, önskar bara hon gjorde musik som lät mer som Aretha Franklin, Etta James etc, mer soul, jazz, mmmh! Okej, det där var ett sidospår, tillbaka till graviditeten, jag läser Anja Forsnors blogg som jag gillar jättemycket, hon verkar så otroligt härlig och så är hon ju gravid med sitt andra barn nu bara två veckor efter mig. Det gör ju det extra kul att läsa hennes blogg så klart! Jag snodde faktiskt dessa frågor rakt av från den uppdateringen hon gör veckovis, tycker de var tillräckligt många frågor som täcker allt det viktigaste. Om ni har någon fråga till mig som jag inte svarat på här är det bara att fråga i kommentarsfältet! :) Okej, let's do this!

Avklarade antal veckor:

Idag är jag vecka 19+6 dagar, alltså i slutet av vecka 20. Jag vet ärligt inte hur man ska räkna exakt för mina appar säger olika. De flesta appar säger att jag går in i vecka 21 imorgon (20+0) medan några andra säger att jag inte går in i vecka 21 förens på tisdag (20+1). Vad säger ni? Hur brukar ni räkna?

Hur mår jag:

Ni som följt bloggen ett tag vet att jag faktisk inte mår så bra. För mig är det viktigt att vara ärlig med hur jag mår för jag skulle bara må sämre av att låtsas. Illamåendet är kvar men mycket bättre, nu kommer det ca 1-2 gånger om dagen och varar i ca en en timme. Det är hanterbart. Det som gör mig galen och håller på att knäcka mig totalt är migränen. Denna vecka har jag haft riktigt illa migrän 5 av 7 dagar. Jag vill på riktigt amputera bort mitt huvud och ibland kommer det en tanke av att jag vill ge upp, orken finns liksom inte kvar. Får aldrig chans att ladda kroppen med energi. Förra veckan hade jag migrän 3 av 7 dagar och veckan innan det 7 av 7. Så det varierar och jag önskar så jag visste vad det är som utlöser migränen. Kan det vara något jag äter? Vitaminbrist? Vad gör jag för fel? Alla mätningar de gjort, KUB-testet, rutinultraljudet, hjärtslagen etc. allt ser jättebra ut. Det är så klart lugnande att veta att Queen B har det bra, hellre migrän 7 dagar i veckan än att något skulle vara tokigt med henne. Men det är svårt att acceptera detta tillstånd för det gör så förbannat-j*vla-gråt-ont och överallt på sociala medier och på gatan ser man gravida som ser ut att må toppen. Det tycker jag är tufft. Utöver migränen så har "magattacker" som jag kallar det. Hade problem med det när jag var yngre men sen när jag fick diagnosen IBS och började äta därefter så blev det bättre (snart 10 år sedan). Nu är de tillbaka och när de kommer vill jag bara vråla rakt ut av smärta. Var hos en läkare i början av graviditeten som trodde det var att min tarmar blivit inflammerade och ömma. Men jag har inte fått något mot det, utan det går under IBS och anses vara normalt. Som lite icing on the cake, har jag fått tillbaka min hudsjukdom, Perioral Dermatit, små,små varfyllda blåsor runt hela hakan/käken. Det jag brukar få mot detta är en antibiotikakur på 12 veckor. Det kan jag inte ta nu när jag är gravid. Sedan så har jag jätteproblem med yrsel och blodsockerfall som gör att jag bokstavligen håller på att svimma några gånger om dagen. Jag blir jättevarm, det svartnar förför ögonen och hörseln försvinner. Sista gravidkrämpan jag tar upp för idag är foglossning. Yay! Nämner det sist för i jämförelse med det andra bleknar foglossningen men den är ändå där och smärtar ryggen/höften och gör det svårt att sitta/ligga/stå i vissa positioner.

Några Cravings:

Inte direkt, men pga ovanstående som påverkar mitt allmäntillstånd lite lätt sådär så äter jag nästan bara bröd, pasta och pannkakor. Om jag äter ute eller om någon annan lagar maten så kan jag få i mig annat så det handlar mest om att jag har noll energi till att ställa mig och laga något avancerat. Juste, jag har faktiskt cravings på kalla Pink Lady äpplen och clementiner. Det äter jag mycket av.

Övriga tankar:

Känner att texten under "hur mår jag" vart väldigt deppig. Jag tänker låta den vara det, för det är sanningen. Men jag vill tillägga att mina krav på "en bra dag" har sänkts avskyvärt haha. Igår var jag ju jag och Joseph inne i stan i ca 2h och jag fick fyra blodsockerfall som kändes som att jag höll på att svimma under den perioden (även fast jag precis ätit pannkakor hemma och hade med mig mandlar som jag små-åt av hela tiden). Men Joseph vet ju hur jag mår och vi går väldigt sakta och jag kan stanna och sätta mig ner lite då och då vilket gör att jag ändå på något vänster fick lite energi av det lilla äventyret i stan. Så länge jag inte förväntar mig att det som vara som förr så bli blir jag inte besviken. Och jag har ofta (ibland) några timmar om dagen då jag känner mig nästintill normal. Generellt så är eftermiddagarna/ kvällarna mycket bättre. Så försöker planera dagarna efter det och det är skönt att jag kan sköta mycket jobb via datorn från soffan.

Men kanske viktigast av allt, jag har fortfarande hopp om att det ska vända. Har hört att vecka 24 och 26 varit vändpunkter för många. Så kanske för mig också? Låter rimligt så tycker vi spikar det! :)


haha i brist på bilder bjuder jag på två trötta selfies, ser förvånansvärt pigg och fräsch ut här måste jag ändå säga! Smink kan verkligen göra magi! Även om jag ser på mina ögon att jag inte alls mår så bra, men ska man på möte så ska man. Och jag tycker ju det är så kul att träffa folk, om jag bara skulle låsa in mig så skulle jag må ännu sämre.


Gillar

Kommentarer

Emma
,
Styrkekramar till dig från en som typ känner att din beskrivning av ditt mående är copy på
mitt mående. Har chrons vilket påverkar inte minst då jag nu fått ta bort mediciner som uppenbart annars fungerar bra på mig för magsmärtan ��r tillbaka. Migrän - check! Samma sak där - alvedon hjälper ju noll. Och så det där med lågt blodtryck och blodsockerfall med fokus på just fall/yrsel. Känner mig inte som mig sjölv alls och också lite arg på mig sjölv att man låter detta ta plats (som om man vad nått val...) i denna lyckobubbla man trots allt är i. Men låt oss hoppas på v24!!!! Jag är i 19 nu..... puh!
ofemma
ofemma,
Åh, tack för att du delar med dig! Lider med dig samtidigt som det är skönt att höra att "we are in this together"! Kärlek till dig! <3
nouw.com/ofemma
Madde
,
Hej! Jag klickade runt och hamnade på din blogg ang vecka för vecka inläggen 😊 kul att läsa hur andra mått men förstår att de samtidigt va pesten! De ja tänkte höra Var- för ja planerar att bli gravid nästa månad om allt funkar- medicinerade du för migränen under hela grav å isf med vad? Jag har migrän i snitt 3 ggr i v och är livrädd att inte kunna ta medicin mot De. Då går ja under som människa och skulle inte kunna jobba eller ha nått liv i övrigt så tips Hur du gjorde med medicin under grav? Nu ser ja ju att de var 2 år sen men du kanske minns:) ha de fint! Mvh Madelene,30