Costa Rica

För ett år och fem dagar sedan kom Joseph och jag hem från vår backpacking-resa. Bästa resan jag gjort, även om vi hade vår fair share av otur.

Det började med att jag var i Mexico med min familj i tre veckor, därifrån åkte jag själv till Costa Rica och var där i nästan 3 veckor själv. Sedan kom Joseph och mötte mig där. Han hade varit i Jamaica och Miami innan han kom till Costa. Efter ca en månad här tillsammans bestämde vi oss för att åka till Filippinerna.

Har mycket fina bilder från alla länderna så tänkte dela upp det i tre inlägg. Ändå tycker jag att jag fotade alldeles för lite. Först ut blir i alla fall Costa Rica! Här var jag på bland annat på surfcamp med lapoint i två veckor i Santa Teresa. Kan starkt rekommendera Lapoint, allt var perfekt!

I Costa Rica besökte vi Santa Teresa, Montezuma, Monteverde och La Fortuna. De tre förstnämnda är värda ett besök, men kan faktiskt inte rekommendera La Fortuna. Dåligt väder, molnigt, regnig och KALLT. Vulkanen som man åker dit för ser man aldrig. Ytterst få dagar per år man ser den tydligen. Lurendrejeri. 

Summan av kardemumman är ändå att Costa Rica är NICE! Mycket roliga "städer" (mer typ byar) som man kan besöka med olika typer av aktiviteter för de som gillar äventyr. Men framför allt är det fantastiska vågor i Santa Teresa för de som vill surfa. Stranden Playa Hermosa är den bästa där tycker jag, inte lika mycket folk som trängs där på stranden då den ligger några minuter utanför den centra mittpunkten. 


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229